Friday 27 March 2009

Eταιρεία Πελοποννησίων Μ.Β.

Πριν από 9 χρόνια (το 2000) ιδρύσαμε δειλά-δειλά την Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα το Λονδίνο. Η Εταιρεία μας οργανώνει μια φορά τον χρόνο, ανήμερα της μεγάλης Εθνικής μας Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ή κάποια κοντινή κατάλληλη ημέρα, μια ωραία Εθνική Εκδήλωση, για να τιμηθούν οι ένδοξοι πρόγονοί μας, οι οποίοι με πολλές θυσίες μας προσέφεραν το δώρο της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Έτσι, οργανώνεται και φέτος, μεθαύριο Κυριακή 29η Μαρτίου 2009 και ώρα 5.30 μ.μ., ένας Πανηγυρικός Εορτασμός στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου (16-18 Paddington Street, London W1U 5AS), με ομιλητή τον Εκπαιδευτικό κ. Χάρη Μεττή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Η συνεισφορά της Καλαμάτας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου με ποιήματα και τραγούδια, καθώς επίσης και το Λύκειο των Ελληνίδων με Παραδοσιακούς Χορούς. Στο τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση.

1 comment:

  1. Συγχαρητήρια σε όσους ίδρυσαν την Εταιρεία Πελοποννησίων Μ.Β. Προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και διατηρούν ζωντανό το εθνικό αίσθημα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην αυριανή εκδήλωση.

    ReplyDelete