Wednesday 2 December 2009

Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λονδίνου

Η Ελληνική Ομογένεια του Λονδίνου έχει ευλογηθεί με την λειτουργία του Ελληνικού Γυμνασίου - Λυκείου, που είναι το μόνο αμιγώς Ελληνικό Σχολείο στη Μεγ. Βρετανία. Φορέας του και ιδρυτής του είναι η Ελληνική Πρεσβεία μας.

Το Γυμνάσιο - Λύκειο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο στο Βόρειο Λονδίνο, το οποίο ανήκει σε Ελληνο-Κύπριο της περιοχής. Προφανώς δεν είναι το καταλληλότερο κτίριο για την σημαντική αυτή χρήση. Όμως παιδιά της Ομογένειας (περίπου 80) το παρακολουθούν και είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα με τη φοίτησή τους σ’ αυτό.

Οι μαθητές που ολοκληρώνουν τη σπουδή τους στο Ελληνικό Λύκειο Λονδίνο έχουν άμεση πρόσβαση στην Βρετανική Ανώτατη Εκπαίδευση, με μόνο το Απολυτήριό τους, το οποίο θεωρείται ικανό ακαδημαϊκό εφόδιο για εγγραφή στα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Επίσης δε, μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα αν το επιθυμούν τις ειδικές εξετάσεις των Ομογενών, με σκοπό την εισαγωγή τους σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Στην ιστοσελίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου διαβάζουμε -μεταξύ άλλων- και τα εξής: «Το Ελληνικό Σχολείο Λονδίνου ιδρύθηκε το 1983 από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και το Γενικό Προξενείο Λονδίνου. Είναι επίσημα αναγνωρισμένο ως Ανεξάρτητο Σχολείο από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας και Εργασίας. Ο σκοπός ίδρυσης του σχολείου είναι η παροχή δωρεάν προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ελληνική παροικία του Λονδίνου.

Το σχολείο ακολουθεί το Ελληνικό Εθνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα με την προσθήκη ενός εντατικού προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. Το Σχολείο είναι ισότιμο των άλλων δημόσιων σχολείων της Ελλάδας. Οι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας εκτός από εκείνους που διδάσκουν την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα, για τους οποίους οι δύο αυτές γλώσσες είναι οι μητρικές τους».

4 comments:

  1. Βρίσκεται στο Βόρειο Λονδίνο, στην περιοχή του Wood Green. Η ακριβής διεύθυνση έχει ως εξής: Avenue Lodge, Bounds Green Road, Wood Green, London N22 7EU.

    ReplyDelete
  2. se periptwsh p metakomisw sto londino kai xreiastei n foithsw se ayto to sxoleio...poia einai h diadikasia metagrafhs apo tn ellada???

    ReplyDelete
  3. Επειδή είναι αμιγώς Ελληνικό Σχολείο, ό,τι θα έκανες να πας από ένα σχολείο π.χ. των Αθηνών σε άλλο σχολείο άλλης περιοχής των Αθηνών, το ίδιο θα κάνεις για να εγγραφείς στο Ελληνικό Σχολείο Λονδίνου.

    ReplyDelete