Saturday 4 June 2011

Νέο Ελληνορθόδοξο Σχολείο στο Βόρ. Λονδίνο

Μια νέα εξαιρετικής σημασίας εκπαιδευτική και ομογενειακή πρωτοβουλία έχει αναληφθεί στο Βόρειο Λονδίνο και αφορά την ίδρυση και λειτουργία ενός καθημερινού Ελληνορθόδοξου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Η Επιτροπή που επιμελείται του σπουδαίου αυτού θέματος απαρτίζεται από εξαίρετους Ομογενείς, οι οποίοι είναι πολύ αφοσιωμένοι στον εξαίρετο αυτό σκοπό. Έχουν μάλιστα ετοιμάσει και μια καταπληκτική και πολύ ενημερωτική ιστοσελίδα, όπου κανείς μπορεί να βρει πολλές λεπτομέρειες για το εν λόγω εγχείρημα και πολλές πληροφορίες για τον τρόπο υποστήριξης της προσπάθειας συτής.


Την πρωτοβουλία αυτή έχει ευλογήσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχα από πάντα ένα όραμα, να δώ να ιδρύεται ένα Σχολείο για τα Ελληνορθόδοξα παιδιά στο Βόρειο Λονδίνο. Ως Παροικία έχουμε ταλέντο, εμπειρία, δυναμισμό και το δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα, προς όφελος των παιδών και των μελλοντικών γενεών Ελλήνων που ζουν στη χώρα αυτή. Ο καιρός είναι τώρα κατάλληλος και για τούτο έδωσα εντολή στην Επιτροπή των ειδικών και εθελοντών να ετοιμάσουν την αίτηση που χρειάζεται, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος της Αγγλικής Κυβέρνησης για ίδρυση “Ελεύθερων Σχολείων”. Σας παρακαλώ να υποστηρίξετε την Επιτροπή και την Παροικία».