Thursday 18 October 2012

Ιφιγένεια εν Αυλίδι

Η θεατρική ομάδα Lazarus παρουσιάζει μέχρι το ερχόμενο Σάββατο (Τρίτη - Σάββατο, 8.00 μ.μ.) την αρχαία τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», στο The Jack Studio Theatre του Λονδίνου, που βρίσκεται στη διεύθυνση: 410 Brockley Road, London SE4 2DH.

Έχει γίνει πια παράδοση τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζονται τακτικά, σε διάφορες θεατρικές σκηνές του Λονδίνου, έργα Αρχαίων Ελλήνων Δημιουργών. Σε αυτά οι συντελεστές και οι θεατές βλέπουν τη μεγάλη και σπουδαία προσφορά των προγόνων μας στον τομέα της Τέχνης, αλλά πολλές φορές βρίσκουν και κάποιες αναλογίες με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα, που απασχολούν τους μοντέρνους ανθρώπους και τις κοινωνίες.

Για το έργο αυτό καθ΄ αυτό έχουν γράψει οι δημιουργοί της εν λόγω παράστασης τα εξής: «A world on the verge of war, a world in which there must be a sacrifice. Agamemnon, Commander in Chief, must make the ultimate decision: to sacrifice his daughter and take his country victoriously to war, or to save her and accept crushing defeat. A man at the height of glory must determine his priority, his family or his nation. Should the commander lead his world to victory or preserve his pride and joy… his daughter, Iphigenia».

Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον Gavin Harrington-Odedra.

Sunday 14 October 2012

Εγκαίνια Ιερού Ναού

            Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, οι Κηδεμόνες, ο Πρόεδρος κ. Παντελής Δημοσθένους και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη», οι Εκπαιδευτικές Μονάδες και η Νεολαία της Κοινότητας, έχουν τη μέγιστη τιμή να σας προσκαλέσουν να μετάσχετε στο μοναδικής ιστορικής και πνευματικής σημασίας γεγονός, των Εγκαινίων του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής (660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN, NW London, Tηλ. 020 - 8732 2833, E-mail: PanteleimonGR@aol.com).

            Ξεχωριστός τελετουργικά και ιδιαίτερος θεολογικά ο Εγκαινισμός του Ναού, εκκλησιοποιεί ολόκληρη της ζωή μας. Με την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης δια των Ιερών Λειψάνων, συναγιάζεται, αναγεννάται και μεταμορφώνεται πνευματικά ο πιστός λαός του Θεού, ο οποίος έτσι στερεώνεται ως «Θεού οικοδομή».

            Το Σάββατο βράδυ 3η Νοεμβρίου 2012, θα τελεσθεί -σύμφωνα με το πρόγραμμα- Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει Αγρυπνία. Την Κυριακή πρωΐ 4η Νοεμβρίου 2012, θα λάβουν χώρα ο Όρθρος, η Ιερή Ακολουθία των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη διήμερη μεγαλοπρεπή Τελετουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, πλαισιούμενος από Ιερό Κλήρο.

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στις Ιερές Τελετές με την προσωπική τους παρουσία. Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να αναλάβουν μία από τις προτεινόμενες χορηγείες, άκρως απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή επιτέλεση των ιερών έργων της Κοινότητας. Συγκεκριμένα προτείνονται:

            Ευεργέτης:               £5000
            Ανάδοχος:                £2000
Κλειδούχος:             £1000
Δωρητής:                  £500

To αναλυτικό Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα έχει ως εξής:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IEΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Σάββατο, 3η Νοεμβρίου 2012

·        Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός………………………….7.00 μ.μ. - 8.30 μ.μ.
·        Ιερό Μυστήριο Ευχελαίου………………………………….9.30 μ.μ. - 11.00 μ.μ.
·        Παράκληση Αγ. Παντελ. & Αγ. Παρασκ…………….11.00 μ.μ. - 12.00 μεσ.
·        Ακολουθία της Μεταλήψεως…………………………..12.00 μεσ. - 12.30 π.μ.
 

Κυριακή, 4η Νοεμβρίου 2012

·        Ακολουθία του Όρθρου…………………………………….8.30 π.μ. - 9.45 π.μ.
·        Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων…………………….…9.45 π.μ. - 11.30 π.μ.
·        Αρχιερατική Θεία Λειτουργία………………………….11.30 π.μ. - 1.00 μ.μ.


            Επιβεβλημένο καθήκον όλων των πιστών χριστιανών, μελών και φίλων της θεοφιλούς Κοινότητάς μας, είναι να συμπροσευχηθούμε ευλογούμενοι στην πνευματική αυτή πανδαισία, στηρίζοντας συνάμα ηθικά και υλικά το πολύπτυχο έργο της Κοινότητάς μας, που ζωογονεί και τροφοδοτεί ολόκληρη την εγκόσμια πορεία μας και ανοίγει ασφαλώς τις πύλες της αιωνιότητας.

Wednesday 10 October 2012

Το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου - Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο παρουσιάζεται κάθε χρόνο δυναμικό και ανεξάρτητο, δημιουργικό και νοσταλγικό. Περισσότερες από 45 ταινίες θα παρουσιασθούν στα στούντιο Westbourne (242 Acklam Road, London W10 5JJ) στο Δυτικό Λονδίνο.

Οι φετινές ταινίες θα έχουν ευρεία θεματολογία. Επίσης, θα παρουσιασθούν πειραματικές ταινίες και βίντεο.

Παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας, σε συνεργασία με το Μουσείο της ΕΡΤ,  με γενικό θέμα: «Ολυμπιακή Φλόγα: η Φλόγα της Ειρήνης». Στην έκθεση θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά 18 σπάνιες φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, που βγήκαν μεταξύ 1967 και 1996.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου με την Τελετή «Βραβεία Οδυσσέα», όπου θα βραβευθούν οι καλύτερες ταινίες από κάθε κατηγορία.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρίσκεται στο διαδίκτυο στις ειδικές σελίδες του Φεστιβάλ. Εκεί μπορεί κανείς να βρει αναλυτική παρουσίαση των ταινιών, με φωτογραφίες και trailers.

Οι ιστοσελίδες με τις σχετικές πληροφορίες είναι οι παρακάτω:



Για περισσότερες πληροφορίες: info@londongreekfilmfestival.com

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι: ΕΡΤ, Γραφείο Τύπου Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου, Michael Cacoyannis Foundation, euGreeka, Topology Media, Magikon, Mythopolis, Greek Film Network, CosmoCinema, greekcasting.com