Thursday 23 April 2009

Ποιος είπε ότι η ζωή στο Λονδίνο είναι ακριβή;

Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται ακριβή, δε λέω, αλλα άμα τα έχεις ζήσει τα χρονάκια σου εδω, όπως ο υποφαινόμενος, και το έχεις ψάξει το πράγμα, υπάρχουν δεκάδες ωραία πράγματα, που μπορείς να κάνεις, να δεις ή και να φας οικονομικά. Για πάμε να δούμε μια πρόχειρη λίστα με ό,τι μου έρχεται προς το παρόν...

-Ψώνια: Πρώτο και καλύτερο, το εξής αγαπημένο website:
http://www.vouchercodes.co.uk/

Το ξέρατε ότι οι περισσότερες εγχώριες επιχειρήσεις κατα καιρούς βγάζουν είτε on-line promo codes είτε κουπόνια με πολύ καλές εκπτώσεις; Συνήθως είναι δύσκολο να τα εντοπίσεις αυτά, γι'αυτό και υπάρχουν websites όπως το παραπάνω (το οποίο δεν είναι μοναδικό στο είδος του), τα οποία συγκεντρώνουν όοοοολες τις σχετικές προσφορές. Μάλιστα, μπορείς αν θες να λαμβάνεις και εβδομαδιαίο email με ό,τι καινούργιο, π.χ. αυτή τη βδομάδα το Gap έχει -30% στα πάντα, σπεύσατε!

Εξερευνήστε το site, θα εκπλαγείτε! Περιλαμβάνει ρούχα, ηλεκτρονικά, βιβλία, dvd ακόμα και γνωστές αλυσίδες εστιατορίων, μέχρι και το Amazon, και πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι δεν υπάρχει γνωστή επιχείρηση που να μην έχει συμπεριληφθεί.

-Money comparison sites: Κάτι άλλο που πολύ διασκεδάζω είναι τα websites εκείνα που σου επιτρέπουν να ψάχνεις ποιο μαγαζί ή site έχει την καλύτερη τιμή για αυτό που θες να αγοράσεις. Τα sites αυτά περιλαμβάνουν συνήθως τα πάντα: από πακέτα διακοπών μέχρι μια απλή φρυγανιέρα. Εμείς από εκεί αγοράσαμε ψυγείο, τηλεόραση, φορητό υπολογιστή και δε θυμάμαι τι άλλο. Μερικά από τα καλύτερα είναι τα εξής (αν και υπάρχουν κι άλλα)

moneysupermarket.com
Kelkoo.co.uk


-Διασκέδαση: Πολλοί ίσως ξέρετε ήδη ότι οι κάτοχοι oyster card είχαν κάποτε ειδικές προσφορές σε διάφορα μουσεία, εστιατόρια κλπ. Πόσοι όμως ξέρατε ότι οι ίδιες και ακόμη περισσότερες προσφορές ισχύουν για τους κατόχους ενός απλού εισητηρίου τρένου; Τα 2-4-1 του National Rail προσφέρουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός σε μέρη όπως η Madame Tussauds, το London Zoo και το London Ζοο, όπως επίσης και σημαντικές εκπτώσεις σε παραστάσεις όπως το Chicago ή το Blood Brothers. Άλλες προσφορές περιλαμβάνουν ειδικές τιμές για συνδυασμένα εισιτήρια, όπως πχ για επίσκεψη στο Windsor Castle ή στο Hampton Court Palace, ενώ η South West trains προσφέρει εισιτήρια για 4 άτομα στην τιμή των δύο!


-Φαγητό: Επισκεφτείτε το toptable.co.uk. Σχεδόν όλα τα εστιατόρια του Λονδίνου βρίσκονται εκεί μέσα, και μερικά με εξαιρετικές προσφορές (2 for 1, ή -50%) αν κλείσεις τραπέζι μέσω του site. Παρόλο που κι εμένα η ιδέα του να φάω με 50% έκπτωση σε εστιατόριο μου βρώμαγε στην αρχή, εμπιστευτείτε με, έχω κλείσει μερικά από τα ωραιότερα δείπνα μου από εκεί μέσα!

-Time out London: Ειδική προσφορά (την οποία και μόλις εκμεταλλεύτηκα): 13 τεύχη για £ 0,99! Σπεύσατε εδώ


-Ταξίδια: Την Easyjet την ξέρετε όλοι, την Ryanair ίσως λιγότεροι. Παρά τον κομπλεξισμό και την γκρίνια ορισμένων, που θέλουν λουξ ταξίδι πληρώνοντας ψίχουλα, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις εν λόγω εταιρείες. Κλείνω εισητήριο ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα φάω γεύμα ή ότι δεν θα έχω προκαθορισμένη θέση. Κι αν δεν ήταν αυτές οι εταιρίες δεν θα είχα πάει σε τόσες χώρες με £50-100 κάθε φορά. Άσε που για εμάς εδώ οι επιλογές είναι περισσότερες, πχ:

German wings
BMI
flybe
Flyglobespan
Monarch

και δεν ξερω κι εγω πόσες αλλες


-Dvd rental: Είναι πολύ συνηθισμένο να νοικιάζουμε τα dvd μας onlie και να μας τα στελνουν σπίτι. Μάλιστα οι εταιρίες αυτές προσφέρουν και μια δοκιμαστηκή περίοδο 15-30 ημερών, κατά την οποία λαμβάνεις dvd δωρεάν. Θυμάμαι κάποτε που οι εταιρίες αυτέ ήταν πολλές, κάθε φορά βάζαμε κι άλλο free trial, και δεν είχαμε πληρώσει ποτέ για να δούμε dvd! Τώρα πια τις έχει καταπιεί σχεδόν όλες η Lovefilm, η οποία εξακολουθεί όμως να δίνει free trials. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε ποιες εταιρίες υπάρχουν και τι προσφέρουν, δείτε εδώ


-Για την ανακύκλωση κινητών έχω γράψει παλιότερα


Αυτά! Αν έχω παραλείψει κάτι, παρακαλώ συμπληρώστε με!

9 comments:

  1. Μπράβο ρε Μάρτιν, πολύ επιμορφωτικό το ποστ σου.. Αυτό με τα κουπόνια μου φαίνεται πολύ καλό, όπως και το toptable. Την προσφορά του time out την έχω δει κάμποσο καιρό τώρα αλλά όλο τ'αφήνω, δε ξέρω γιατί.. :\ Φαντάζομαι ότι όσο περισσότερο ψάχνεις, τόσο περισσότερο ανταμοίβεσαι.

    Thanks και καλή συνέχεια.

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλή η αναφορά σε sites που χρησιμοποιούμε συχνά όσοι είμαστε καιρό στο Λονδίνο. Ειδικά το toptable είναι must!

    Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι που να ξέχασες.

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Το 1994 που είχα πάει στο Λονδίνο μου είχε φανεί πανάκριβο, ίσως να φταίει το γεγονός ότι ήμουνα τουρίστας ίσως ότι η ισοτιμία της Στερλίνας δεν ήταν ευνοική...

    ReplyDelete
  4. Το vouchercodes είναι πραγματικά πολύ καλό! Μπράβο πολύ καλή λίστα.

    ReplyDelete
  5. #

    Γεια σας παιδιά, εγώ θα ήθελα να σας ζητήσω τη βοήθεια σας για κάτι εντελώς άκυρο…. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω προπτυχιακό στην Αγγλία και εάν δεν ενοχλώ θα ήθελα να το συζητήσουμε λίγο… Εάν λοιπόν δεν ενοχλώ, στείλτε μου email με το msn ή οτιδήποτε άλλο έχετε να τα πούμε από εκεί πιο άνετα…. Α, ξέχασα να σας πω ότι πάω Β’ Λυκείου… Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  6. Carboot sales υπαρχουν στο Λονδινο?
    Επισης να προσθεσω ολα τα φιλανθρωπικα μαγαζακια που υπαρχουν! Ειναι ωραιο να αγοραζει κανεις ωραια φτηνα 2nd hand πραγματακια/βιβλια!

    ReplyDelete
  7. Το vouchercodes είναι πραγματικά πολύ καλό! Μπράβο πολύ καλή λίστα. Here is another one: www.vouchercodes.eu

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα τον Σεπτέμβρη θα φύγω Αγγλία για σπουδές έχω γίνει δεκτή στο king's College και αναρωτιόμουν αν μπορεί να μου δώσει κάποιος τα φώτα του που ζεί ή εστω εζησε εκει ώστε να εχω μια καλή αλλα σχετικα φτηνη ζωη.

    ReplyDelete
  9. καλησπερα,ειμαστε ζευγαρι απο θεσσαλονικη και σκεφτομαστε σοβαρα την μετοικηση μας στο λονδινο.θα θελαμε καποια συμβουλη καποια παροτρυνση.η κοπελια μου ειναι νηπιαγωγος εγω δεν εχω καποιο πτυχιο.να κανουμε το βημα?να προσπαθησουμε?τι πρεπει να κανουμε?ευχαριστω πραγματικα πολυ.
    το e-mail μου
    lagavulin_23@hotmail.com

    ReplyDelete