Tuesday 14 July 2009

LITTLE VENICE - CAMDEN

Παρά την οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης (και όχι μόνο) και παρά τις απολύσεις στις οποίες έχουν προβεί οι περισσότερες εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δουλεύει ο NdN, μερικές συνήθειες κόβονται πολύ δύσκολα. Μία από αυτές είναι τα team building events. Σε αυτά λοιπόν, η εταιρία οργανώνει μία βραδιά εξόδου στην οποία πληρώνει το φαγητό και τα ποτά σε μία ομάδα που δουλεύει σε ένα project. Συνήθως αυτό γίνεται για να «γιορτάσει» η ομάδα την επίτευξη ενός στόχου ή για να επιβραβευτούν τα μέλη της επειδή το έργο «κυλάει» γρηγορότερα από το πλάνο κτλ. Τα μέρη στα οποία πραγματοποιείται αυτό το team building event μπορεί να είναι από μία pub στην οποία κλείνεται ένας χώρος αποκλειστικά για τους εργαζόμενους της εταιρίας ή μπορεί να είναι ένα καραβάκι που κάνει βόλτα στον Τάμεση.

Αυτή τη φορά, το email μας εξέπληξε. Το event διοργανώνονταν σε καραβάκι που θα έπλεε όχι στον Τάμεση, αλλά στο Grand Union Canal, ξεκινώντας από την περιοχή της Little Venice και φτάνοντας ως το Camden.
Το Grand Union Canal ξεκινάει από το Birmingham και φτάνει μέχρι το Λονδίνο, διασχίζει την βορειοδυτική πλευρά της πόλης και καταλήγει στην περιοχή του Paddington και εκεί συναντιέται με το Regent Canal που διασχίζει το Regent Park ερχόμενο από την περιοχή του Camden. Η διαδρομή που ακολούθησε το καραβάκι φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Για τους γνώστες της πόλης παρακάτω υπάρχει ένας χάρτης που δείχνει που ακριβώς βρίσκεται η Little Venice από όπου ξεκινάνε τα καραβάκια που καταλήγουν στο Camden.



Ξεκινήσαμε λοιπόν με μία βάρκα σαν κι αυτήν παρακάτω



Στην οποία μας περίμενανε ένας τεράστιος μπουφές που ανανεωνότανε τακτικά, ένα ποτήρι Pimms Cocktail για αρχή και άφθονες μπύρες για την συνέχεια και μία μπάντα που έπαιζε jazz. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε για το Camden σε μία διαδρομή που κράτησε μαζί με την επιστροφή περίπου 3 ώρες.

Η Little Venice μέσα από το πλοιάριο





Η αρχή του Regent Canal



Αυτές οι βάρκες δεξιά και αριστερά είναι στην πραγματικότητα σπίτια, τα οποία δεν κουνιούνται και πολύ συχνά από την θέση τους. Μερικά από αυτά είναι μεγαλύτερα (2Δωμάτια και έναν ενιαίο χώρο σαν σαλο-κουζίνα), άλλα μικρότερα με ένα δωμάτιο και άλλα που απλά έχουν έναν ενιαίο χώρο.

Κάποιες ακόμα φωτογραφίες με σπίτια-βάρκες υπάρχουν παρακάτω








Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχει αρκετός χώρος στην όχθη τόσο για ποδήλατα όσο και για πεζούς.




Κάποιο από τα πολύ ωραία σπίτια που διακρίνονται από το κανάλι



Δεξιά και αριστερά, τα φυλλώματα κρύβουν τον ζωοολογικό κήπο του Λονδίνου. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να διακρίνω κανένα ζωάκι για να το φωτογραφήσω. Πάντως στην παρακάτω φωτογραφία, η κόκκινη στάση που είναι ο χώρος που σταματάει η κανάλια συγκοινωνία για να αποβιαβάσει τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου.



Στο βάθος διακρίνεται το Feng Shang Princess το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα κινέζικα εστιατόρια του Λονδίνου και ουσιαστικά βρίσκεται μέσα στο Regent Park.





Και από εδώ λίγο καλύτερα




Οσο πλησιάζουμε προς το Camden τα σπίτια είναι χτισμένα ακριβώς στις όχθες του καναλιού και πολλά από αυτά έχουν και καρέκλες ή ξαπλώστρες έξω για να απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τον καιρό.







Κάπου εδώ και αφού περάσαμε το Pirate Castle φτάσαμε στο Campden.





Η διαδρομή από την Little Venice μέχρι το Camden είναι πολύ όμορφη και ειδικά αν έχει καλό καιρό μπορεί να γίνει ακόμα και με τα πόδια (περίπου 6km). Ειδικά όμως όταν γίνεται με καραβάκι που έχει ζωντανή μουσική, άφθονα ποτά και φαγητό νομίζω είναι ακόμα καλύτερα. Αν προλάβουμε λόγω κρίσης μπορεί να καταφέρω να πάω και σε κάποιο επόμενο event κατά προτίμηση με καραβάκι στον Τάμεση που θα ξεκινάει από το Richmond και θα καταλήγει μπροστά στο Parliament.

Την Παρασκευή αναχωρώ και εγώ για τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην πανέμορφη Χαλκιδική. Καλά να περάσετε όλοι και με το καλό τα ξαναλέμε σε περίπου 3 εβδομάδες!

Η ανάρτηση έχει ανέβει και εδώ

3 comments:

  1. Κάτι μου λέει οτι πρεπει να περάσατε πολύ ωράια ;-)

    ReplyDelete
  2. Καλές διακοπές!

    ReplyDelete
  3. @John Black

    Περάσαμε πολύ καλά. Οι Αγγλοι όταν βγαίνουν έξω, θέλουν να περάσουν καλά. Ακόμα και αν είναι με την εταιρία. Φυσικά βοήθησε και η βόλτα που λίγοι είχαν ξανακάνει.

    @Anastasios

    Να είσαι καλά Αναστάσιε. Ηταν πράγματι υπέροχα!

    ReplyDelete