Monday 28 February 2011

Αποκριές Πελοποννησίων Μ.Β.

Η Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας οργάνωσε προχθές Σάββατο μια επιτυχημένη Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ωραίο ξενοδοχείο The London Marriott Hotel του ΒΔ (NW3) Λονδίνου.

Παρευρέθηκε και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Μάκης Παντζόπουλος, η Πρόεδρος κα. Ντίνα Κολοκυθά με σύσσωμο το Δ.Σ., καθώς και 120 μέλη και φίλοι της Εταιρείας.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ. Γρηγόριος εκπροσωπήθηκε από τον παρόντα ιστολόγο.

Αρκετοί από τους παρευρεθέντες είχαν ντυθεί με ωραίες αποκριάτικες στολές. Ανάμεσά τους ξεχώρισε ιδιαίτερα ο εξέχων Ομογενής κ. Μάκης Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε ντυθεί «Πειρατής της Καραϊβικής» και ο οποίος διασκέδασε τους συνδαιτυμόνες και με τα ωραία τραγούδια του.

Η Πρόεδρος κα. Ντίνα Κολοκυθά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της:

«Αγαπητοί φίλοι, εορτάζουμε απόψε τις γιορτές της Αποκριάς. Είναι ένας στόχος και μια προσπάθεια να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας αναλλοίωτες και να τις παραδώσουμε στους επόμενους, στα παιδιά μας, και όχι χωρίς τη σημασία και τα μηνύματα που αποπνέουν οι τελετές και τα ξεφαντώματα. Βλέπουμε όλοι και κατανοούμε την ανάγκη του ανθρώπου να συνευρίσκεται με άλλους ανθρώπους και να μοιράζεται χαρές και λύπες, φόβους και ανησυχίες. Αν είχαμε καταλάβει αυτή μας την ανάγκη η ζωή μας θα ήταν μια γιορτή. Είναι λοιπόν η μεγαλύτερή μας ανάγκη να προσπαθήσουμε να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας, να τον καταλάβουμε, να συνεργαστούμε και να χτίζουμε φίλους γύρω μας κι όχι εχθρούς. Μέσα από τους χαρούμενους κυκλοτερούς χορούς αγγίζει ο ένας τον άλλον και χαίρεται, αποφορτίζεται και συνεχίζει τη ζωή του απαλλαγμένος από ανόητους εγωϊσμούς. Άλλωστε όλοι ενός Θεού παιδιά είμαστε. Ας περισσεύει η αγάπη...».


Η επόμενη εκδήλωση της Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27η Μαρτίου 2011, στις 5.00 μ.μ., στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου και θα είναι αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος ιστορικός Σαράντης Καργάκος, με θέμα: «Πως ο Κολοκοτρώνης έσωσε την Επανάσταση».

No comments:

Post a Comment