Sunday 18 September 2011

Ο Παπαδιαμάντης στο Λονδίνο

Η τρέχουσα χρονιά (2011) είναι επετειακή. Τιμούμε τον Άγιο των Ελληνικών μας Γραμμάτων, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τη διπλή επέτειό του, 100 χρόνια από το θάνατό του (3/1/1911) και 160 από τη γέννησή του (4/3/1851).


Για τούτο την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μια ειδική τιμητική εκδήλωση, στους Κοινοτικούς χώρους του Αγ. Παντελεήμονα στο ΒΔ Λονδίνο, την οποία οργανώνει η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη».


Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των μηνιαίων Πνευματικών Εκδηλώσεων της Αδελφότητας, όπου ένας προσκεκλημένος Ομιλητής δίνει μια ομιλία και ακολουθεί συζήτηση επί του θέματος. Τα μέλη της Αδελφότητας ετοιμάζουν πάντα εύγευστα κεράσματα.


Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Καθηγητής της Ορθόδοξης Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Winchester, της Νότιας Αγγλίας. Το θέμα του: «Mετάνοια και αγιοσύνη στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».


Αξίζει να παραθέσουμε και λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον ομιλητή: Ο Δρ. Ανδρεόπουλος γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα. Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, στον Καναδά και στην Αγγλία. Οι ακαδημαϊκοί του τίτλοι είναι οι εξής: BEd, BA, MEd, PhD (Durham). Έχει δημοσιεύσει πολλές θεολογικές μελέτες και άρθρα. Οι τίτλοι των βιβλίων του είναι οι εξής: This is my Beloved Son: the Transfiguration of Christ (Orleans, MA: Paraclete Press 2010), The Sign of the Cross: the Gesture, the Mystery, the History (Orleans, MA: Paraclete Press, 2006), Art as Theology: from the Postmodern to the Medieval (London: Equinox Publishing, 2006), Metamorphosis: The Transfiguration in Byzantine Theology and Iconography (Crestwood, NY: SVS Press, 2005). Αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους πιο ευφραδείς νέους Χριστιανούς επιστήμονες.

No comments:

Post a Comment