Saturday 21 March 2009

EMBANKMENT - GREENWICH

Οταν ο καιρός βοηθάει πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τη μέρα όσο το δυνατόν περισσότερο. “To make the most of it” που λένε και οι Άγγλοι ή καλύτερα “be on your toes”. Ιδιαίτερα στο Λονδίνο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθότι δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε μέρες με ήλιο, ικανοποιητική θερμοκρασία και καθόλου βροχή.

Μία τέτοια μέρα πριν από λίγο καιρό (απλά τώρα πέρασα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή) περάσαμε με φίλους που ήρθαν για να επισκεφτούν το πανέμορφο κατά τα άλλα Λονδινάκι. Η μία μέρα της 3ήμερης διαμονής τους αναλώθηκε για να πάμε στο Greenwich χρησιμοποιώντας την συγκοινωνία του Τάμεση.

Αν θέλει λοιπον να πάει κάποιος στο Greenwich για να επισκεφτεί το Observatory ή το Naval museum και φυσικά για να ψωνίσει ή να φάει στην αγορά του, μπορεί να ξεκινήσει από το Embankment Pier και με ενδιάμεσες στάσεις τις οποίες θα δείτε παρακάτω με τις απαραίτητες φωτογραφίες, να φτάσει στο Greenwich Pier.

Κάπως έτσι κι εμείς Σάββατο πρωί με αρκετά καλό καιρό, αλλά συννεφιασμένο, ξεκινήσαμε…

Πρώτη στάση το Waterloo Pier ακριβώς απέναντι από το Embankment Pier και κάτω από το London Eye και η βόλτα ξεκίνησε





Στην πορεία προς το Bankside Pier συναντάμε το Royal Festival Hall, το OXO Tower στον οποίο λειτουργεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, και κάποιες από τις ναυτιλιακές εταιρίες του City.








Στη συνέχεια είναι το London Bridge City Pier από το οποίο βλέπουμε την Tate Modern, κάποιες pubs πάνω στο ποτάμι και την Hayes Gallery.







Προχωρώντας προς το Tower Bridge Pier βλέπουμε το City of London City Hall και φυσικά την πανέμορφη Tower Bridge που μπορείτε να θαυμάσετε και στο πάνω μέρος του blog μου.





Μετά το Tower Bridge Pier υψώνονται μπροστά μας οι ουρανοξύστες του Canary Wharf. Ο πύργος της Citibank, της HSBC και της Morgan Stanley είναι σε πρώτο πλάνο και διακρίνονται από πάρα πολλά σημεία του Λονδίνου. Βέβαια το δικό μου μάτι ήταν κολλημένο στις pub γύρω από το ποτάμι!







Με αυτά και αυτά πέρασαν τα 45 λεπτά περίπου της διαδρομής και φτάσαμε στο Greenwich Pier. Μία τελευταία φωτογραφία για το πώς φαίνεται το Canary Wharf από το Greenwich.





Κατόπιν περνώντας μέσα από ένα πολύ όμορφο πάρκο επισκεφτήκαμε το The Royal Observatory, το Naval Museum και την υπαίθρια αγορά του Greenwich για φαγητό και ψώνια.





Πως αλλιώς να κλείσει μία υπέροχη μέρα παρά...κάπου εδώ...να πίνουμε cocktails.



Πάντα τέτοια...

Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε και εδώ

No comments:

Post a Comment