Wednesday 17 February 2010

SISTER ACT



Το Sister Act είναι ένα musical που βασίζεται στην ταινία που έκανε πρεμιέρα το 1992 και που ακολουθεί την πλοκή της. Προσωπικά είχα δει την ταινία και έτσι η κατανόηση του musical ήταν πολύ εύκολη.

Η πλοκή διαδρματίζεται το 1978 στη Philadelphia. Η Deloris Van Cartier είναι ταργουδίστρια σε ένα μικρό νυχτερινό μαγαζί και ταυτόχρονα έχει σχέση με έναν τύπο του υποκόσμου, τον Curtis Shank. Οταν πλέον καταλαβαίνει ότι τα όνειρα της δεν μπορούν να εκπληρωθούν σε αυτή την πόλην ψηλά, αποφασίζει να χωρίσει και να φύγει. Τη στιγμή όμως που πάει να του το ανακοινώσει, γίνεται μάρτυρας μίας δολοφονίας από τον Curtis και την συμμορία του. Οπως είναι φυσικό η Deloris το σκάει φοβισμένη, ενώ ο Curtis ζητάει από τα πρωτοπαλίκαρα του να την φέρουν πίσω ώστε να αποφύγει την τυχόν κατάδοση του στην αστυνομία. Η Deloris ζητά προστασία σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου συναντά τον Eddie, φίλο της από το σχολείο. Ο Eddie τη συμβουλεύει να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και την στέλνει σε ένα μέρος που ο Curtis δεν πρόκειται να υποψιαστεί ποτέ. Το μοναστήρι “The Holy Order of the Little Sisters of Our Mother of Perpetual Faith”. Μολονότι η Deloris έχει τις αμφιβολίες της για το περιβάλλον του μοναστηριού, τελικά πείθεται μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει. Στο μοναστήρι συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα...

Μετά από πολλές αψιμαχίες η Deloris υπόσχεται να παίξει τον ρόλο της καλόγριας και να σέβεται τις υποχρεώσεις της και ταυτόχρονα πηγαίνει στη χορωδία του μοναστηριού την οποία αποφασίζει να εκπαιδεύσει. Από την πρώτη κιόλας Κυριακή η χορωδία αλλάζει όψη και γίνεται πόλος έλξης για πιστούς οι οποίοι μαζί τους φέρνουν και τις ανάλογες δωρεές. Η Ηγουμένη έχει τις ενστάσεις της που ξεπερνιούνται καθώς τα χρήματα που μαζεύονται πληρώνουν για την αναστήλωση του μοναστηριού και η φήμη της χορωδιας εξαπλώνεται τραβώντας την προσοχή των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης αλλά και του ίδιου του Πάπα ο οποίος ζητά να την παρακολουθήσει να τραγουδάει. Οπως ήταν φυσικό και ο Curtis έμαθε οτι η Deloris κρύβεται στο μοναστήρι και στέλνει εκεί τους μπράβους του για να την σκοτώσουν, αλλά η Deloris φυγαδεύεται στο σπίτι του Eddie. Την επόμενη μέρα η Deloris θα έδινε κατάθεση στο δικαστήριο και τα πάντα θα τελείωναν. Η τελευταία απόπειρα του Curtis είναι να ντυθεί καλόγρια και να μπει στο μανστήρι για να βρει και να σκοτώσει την Deloris. Οταν επιτέλους την βρίσκει οι καλόγριες μπαίνουν μπροστά για να την σώσουν και ο Eddie καταφέρνει και τον αφοπλίζει συλλαμβάνοντας τον πριν ανοίξει πυρ εναντίον τους. Στο τέλος ο Eddie κερδίζει την Deloris και η χορωδία τραγουδά μπροστά στον Πάπα.

To musical ήταν καταπληκτικό. Στο τέλος το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για 5 λεπτά. Μολονότι οι κριτικές δεν το είχαν δει και με τόσο καλό μάτι, εμένα μου άρεσε πολύ. Η 24χρονη Patina Miller που έπαιζε την Deloris έχει καταπληκτική φωνή, όπως και η Katie Rowley Jones που έπαιζε την Sister Mary Robert. Ειδικά η πρώτη είναι η καλύτερη τραγουδίστρια που έχω δει ως σήμερα σε musical. Μπορεί για κάποιον που έρχεται στο Λονδίνο και θέλει να δει ένα musical να προτείνω πρώτη επιλογή το Oliver!, αλλά και το Sister’s Act αν παρακολουθήσετε δεν θα βγείτε χαμένοι.

Reviews για το έργο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Παρακάτω βάζω κάποια βίντεο από το youtube. Το πρώτο είναι το trailer του musical και το δεύτερο ένα mix από τα τραγούδια.



No comments:

Post a Comment