Tuesday 9 February 2010

«Γεύση Ελλάδας» στο Λονδίνο

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πρωτοστατεί και πάλι, φέρνοντας τη «Γεύση Ελλάδας» στην Αγγλία. Οι γνωστοί και βραβευμένοι chefs, Χριστόφορος Πεσκίας και Στέλιος Παρλιάρος, όπως επίσης και ο μάστερ των κοκτέϊλς Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, θα βρίσκονται σήμερα για μία ημέρα επίδειξης και εκπαίδευσης στο Λονδίνο (Cookbook cafe, 1 Hamilton Place, London, W1J 7QY) με σκοπό να δείξουν στους chefs του Ην. Βασιλείου μυστικά της αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας.

Γνωστά εστιατόρια της Αγγλίας έχουν κληθεί να φιλοξενήσουν τη «Γεύση Ελλάδας», στη διάρκεια της περιόδου Φεβρουαρίου - Δεκεμβρίου 2010.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκείνο που κάνει την παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα να διαφέρει από άλλες είναι η χρήση των καλύτερων υλικών, η επική Ελληνική Φιλοσοφία αναφορικά με το φαγητό, αλλά και η γενικά μοναδική, άνετη, ανεπίσημη και σεμνή ατμόσφαιρα της Ελληνικής Ταβέρνας.

Ο Αθήναιος στους Δειπνοσοφιστές (1.5b, III.101B, VII.320f) μας τονίζει πως: «Δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ ενός ποιητή κι ενός μάγειρα, αφού και των δύο τα μυαλά παράγουν τέχνη».

Όπως και οι άνθρωποι, η Ελληνική Κουζίνα είναι δυνατή και ζωηρή, μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία...

1 comment:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία και πολύ πρωτότυπη!

    ReplyDelete