Tuesday 31 March 2009

Obamania

Τι θα γίνει τις επόμενες 2 μέρες με τη σύσκεψη των G20 στο Λονδίνο? Μπορεί πολλά, μπορεί και τίποτα.

Είναι σίγουρα η πιο πολύκροτη συνάντηση τον τελευταίων ετών, καθώς θα μαζευτούνε στο Λονδίνο όλοι οι μεγάλοι του πλανήτη. Παράλληλα, ένα σωρό οργανώσεις έχουν κανονίσει για διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Ο Obama φτάνει σήμερα το βράδυ στο Stansted με το Air Force One, από όπου θα τον παραλάβει το Marine One (ελικόπτερο), και θα τον μεταφέρει στο σπίτι του Πρέσβη όπου και θα κοιμηθεί. Το οποίο συνοδεύεται πάντα από 2-3 πανομοιότυπα ελικόπτερα για καμουφλάζ.




Αύριο θα μεταφέρεται στο Λονδίνο με το Caddilac One, aka Obamobile. 15 εκατοστά ατσάλι πάχος (4 τόννοι βάρος) για να αντέξει επιθέσεις από ρουκέτες, ρόδες που τσουλάνε και χωρίς το λάστιχο, μαζί με φιάλη οξυγόνου και φιάλες αίματος (σε περίπτωση που χρειαστεί μετάγγιση αίματος) στο πορτ-μπαγκάζ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση (και) με τον Κινέζο πρωθυπουργό, συνάντηση με τη Βασίλισσα, και δείπνο στην 10 Downing street με τους υπόλοιπους ηγέτες από τα χεράκια του Jamie Oliver (ο οποίος δεν μπορεί να έχει κινητό μαζί του παρότι η γυναίκα του είναι 9 μηνών έγκυος). Snipers θα καραδοκούν στη στέγη από τα παλάτια του Buckingham. Την επόμενη μέρα είναι οι κυρίως ομιλίες της G20 στα Docklands, μακριά από το κέντρο.

Κατά τα άλλα, πολλά μαγαζια σε κεντρικές περιοχές έχουν αμπαρωθεί με ξύλα για να διατηρήσουν τις βιτρίνες τους, και όσοι δουλεύουν σε αυτές τις περιοχές έχουν ειδοποιηθεί να φορέσουν casual ρούχα για να μην τραβήξουν τα βλέμματα.

Α, και μερικά εκατομμύρια κόσμος θα προσπαθήσουν να πάνε στις δουλειές τους αυτές τις μέρες.

1 comment:

  1. ας έρθει και από εδώ να δεί υποδοχή που θα του κάνουμε.

    ReplyDelete