Saturday 24 October 2009

JAPANESE MATSURI 2009

Θα ήθελα να γράψω κάτι για την πολιτική, για τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ. Θα ήθελα επίσης να γράψω για την οικονομική κρίση και το τι συμβαίνει στο Λονδίνο τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το πως "ανοίγει" η αγορά, το τι λέγεται, το τι γραφεται κτλ. Ωστόσο έχω πήξει στην δουλειά. Οι μέρες που πηγαίνω στη δουλειά μετά τις 7 το πρωί είναι μετρημένες και αυτές που επιστρέφω μετά τις 7 το απόγευμα ακόμα λιγότερες. Αν μέσα σε αυτές βάλεις και τς απαραίτητες εξοδους για χαλάρωση, ο χρόνος για blogging έχει περιοριστεί στο μεσημεριανό διάλλειμμα. Και ο περιορισμένος χρόνος κάνει αδύνατη τη συμμετοχή σε μία συζήτηση με επιχειρήματα που θα ακολουθήσει μία οικονομικού ή πολιτικού θέματος ανάρτηση. Οπότε ας κάνω ακόμα μία ανάρτηση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδινάκι.

Πριν από περίπου 1 μήνα έλαβε χώρα το Japanese Matsuri 2009. Περισσσότερες πληροφορίες εδώ. Ο NdN φυσικά ήταν εκεί για να φάει το αγαπημένο του sushi, να πιει πολλά διαφορετικά είδη saki και να αξασκήσει τα ελάχιστα Ιαπωνικά που έμαθε. Το event λάμβανε χώρα στη spitalfields market για την οποία πρέπει κάποια στιγμή να κάνω ξεχωριστή ανάρτηση. Εξέδρες είχαν στηθεί παντού όπου Γιαπωνέζοι σεφ παρέδιδιαν μαθήματα μαγειρικής



σκηνές που συγκροτήματα έπαιζαν Γιαπωνέζικη μουσική








δε θα μπορούσαν να λείπουν οι επιδείξεις πολεμικών τεχνων







ένας χάρτης στον οποίο ο επισκέπτης σημείωνε καρφώνοντας μία σημαιούλα από ποιο μέρο του νησιού είναι



Φυσικά πανηγύρι χωρίς πολύ φαί και ποτό δεν γίνεται και παρακάτω είναι κάποιες φωτογραφίες από πάγκους που πουλούσαν γιαπωνέζικες λιχουδιές και το παραδοσιακό ποτό τους το saki.







Ωστόσο εκεί που πέρασα τον περισσότερο χρόνο ήταν στην έκθεση με τα καρτούν. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι Γιαπωνέζοι έχουν μεγάλη παράδοση στα κινούμενα σχέδια. Η Κάντυ αλλά και ο πασίγνωστος Καμπαμαρού είναι Γιαπωνέζικα καρτούνς.









Νομίζω πως όποιος ζει στο Λονδίνο έχει πολλές ευκαιρίες να γνωριστεί με διαφορετικές κουλτούρες. Αυτές οι ευκαιρίες δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες. Οσο μπορούμε να το ζήσουμε γιατί από όλες τις εμπειρίες κάτι μαθαίνουμε.

Να είμαστε γεροί και του χρόνου!

No comments:

Post a Comment