Thursday 28 May 2009

Η Αθήνα στο Λονδίνο [Β΄]

Φίλος αναγνώστης που διάβασε την προηγούμενη ανάρτηση που είχα αφιερώσει στην εκδήλωση προβολής της Αθήνας, ως τουριστικού προορισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, από τις 22 μέχρι τις 25 Μαΐου τ.έ., ζήτησε να μάθει λίγα περισσότερα. Επειδή έτυχε να επισκεφθώ την εκδήλωση την περασμένη Κυριακή 24 Μαΐου το απόγευμα, δίνω παρακάτω φωτογραφίες, βίντεο και μια σύντομη περιγραφή.

Ήταν οπωσδήποτε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι, είχαν ξοδευτεί αρκετά χρήματα (δεν γνωρίζω το ακριβές ποσό), έβλεπε κανείς διάφορα στοιχεία που αφορούσαν αποκλειστικά την Αθήνα, και μην ξεχνάμε ότι έλαβε χώρα σε κεντρικότατο σημείο του Λονδίνου, δίπλα από το Δημαρχείο της πόλης, στις όχθες του Τάμεση.

Η περίφημη σφαίρα, στην οποία προβάλονταν διάφορα τοπία και συνθήματα ήταν κάτι διαφορετικό, που κανείς το έβλεπε με ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ, με το σκοτάδι, το θέαμα θα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Πολλοί νέοι και νέες (όλοι Έλληνες) κινούνταν στο χώρο, φορώντας ειδικά διαφημιστικά φανελάκια, και προσέφεραν οδηγίες με χαμόγελοκαι ευγένεια.

Σε υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας μπορούσες να δεις υπέροχες φωτογραφίες από την Αθήνα. Άκουγα γύρω μου τους επισκέπτες να βλέπουν και να θαυμάζουν τις όμορφες αυτές φωτογραφίες. DJ έπαιζε συνέχεια εύηχα ελληνικά μουσικά κομμάτια. Καφενείο, στην ουσία «τραπεζάκια έξω», είχε στηθεί σε κάποιο σημείο του πάρκου. Εμείς δεν είδαμε να προσφέρονται κεράσματα, ίσως να δόθηκαν σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές.

Πολλά και διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια είχαν κυκλοφορήσει (μάλλον) ειδικά για την εκδήλωση. Υπήρχε ένα γενικό, με τίτλο «Athens», ενώ άλλα με ειδικό περιεχόμενο είχαν τίτλους όπως: «Athens nightlife», «Athens gastronomy» και «Athens culture».


Ας ευχηθούμε, στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε, με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, η έκθεση αυτή να συμβάλλει στην αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας.

1 comment:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το Post αλλά για να αυξηθεί ο τουρισμός πρέπει να υπάρχει μακρόπνοο σχέδιο που να εφαρμόζεται μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Κατά την άποψη μου πρέπει να επαναπροσδιοριστούν πολλοί στόχοι και τρόποι εφαρμογής τους απο την πολιτική ηγεσία. Μακάρι η Ελλάδα να εμφανίζεται σε περισσότερες εκθέσεις όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και παγκοσμίως..

    ReplyDelete