Monday 2 February 2009

ΕΙΔΑΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ...

Κυκλοφορεί ένα e-mail που τιτλοφορείται «50 λόγοι που καταλαβαίνετε ότι δεν είστε πια φοιτητές». Αν γραφτεί ακόμα ένα παρόμοιο που να έχει ως τίτλο «50 λόγοι για να καταλάβετε ότι δεν είστε πια παιδί» θα έχει σίγουρα ως νούμερο 1 τον εξής:

«Προβληματίζεστε όταν χιονίζει».


Από εχτές το βράδυ χιονίζει ασταμάτητα στο Λονδινάκι με αποτέλεσμα να σήμερα το πρωί να αντικρίσουμε κάτι σαν κι αυτό.





Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ακόμα δεν έχει ξημερώσει καλά, χιονίζει ακόμα, το αυτοκίνητο μου και οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με χιόνι που κάνει αρκετά δύσκολη την οδήγηση και φυσικά πολύ πιο αργή. Τα λεωφορεία, το μετρό και όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζική μεταφοράς δεν λειτουργούν οπότε ο μοναδικός τρόπος για να πάνε όλοι στην δουλειά τους είναι το αυτοκίνητο. Με πολύ δυσκολία κατάφερα να φτάσω καθότι για 40 λεπτά ήμουν κολλημένος πίσω από ένα gritting lorry (αυτά που ρίχνουν αλάτι στους δρόμους). Παρόλα αυτά, εγώ με το που αντίκρυσα το χιόνι σήμερα, αντί να προβληματιστώ για το πως θα φτάσω στη δουλειά, άρχισα να τηλεφωνώ φίλους και γνωστούς και να κανονίζω ραντεβού για χιονοπόλεμο...τελικά δεν θα μεγαλώσω ποτέ!

Στην εταιρία λιγότεροι από το 1/10 των εργαζομένων και όσοι καταφέραμε να πάμε δεν είχαμε και πολλά να κάνουμε οπότε αναλωθήκαμε στο να πίνουμε καφέ και να συζητάμε για την μεγαλύτερη χιονόπτωση των τελευταίων 50 ετών σύμφωνα με τους Άγγλους συναδέλφους. Κατά τις 12 το μεσημέρι και λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της εταιρίας που αφού μας ευχαριστούσε όσους ήρθαμε, στη συνέχεια μας ανακοίνωνε ότι μπορούμε να φύγουμε κατά τις 3 για να αποφύγουμε το πάγωμα του χιονιού και τη νύχτα. Αργότερα έβγαλα και μερικές ακόμα φωτογραφίες.





Ωστόσο εγώ μπορεί να ταλαιπωρήθηκα από τη χιονόπτωση, αλλά οι περισσότεροι Έλληνες Bloggers που ζουν στο Λονδίνο την καταχάρηκαν τη μέρα. Για του λόγου του αληθές μπορείτε να επισκεφθείτε το καινούργιο blog που δημιουργήσαμε όλοι οι Ελληνες που κατοικούν στο Λονδινάκι. Εκεί θα βρείτε μόνο αναρτήσεις που αφορούν το Λονδίνο και φυσικά πολλές φωτογραφίες από τα σημερινά χιόνια. Μερικές είναι πραγματικά απίστευτες. Με έκαναν να ζηλέψω που δεν μπορούσα να πάω στο Hyde Park και να κάνω χιονάνθρωπους.

Το post αυτό αναρτήθηκε και εδώ

5 comments:

  1. Καλό (κάτασπρο από το χιόνι) μήνα...

    Τέλειο.

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. kai meis sto canterbury to idio eixameeeeee

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα Κώστα και καλό μήνα!

    ReplyDelete
  4. Bliss καλησπέρα και σε εσένα!

    Λογικό είναι να είχατε και εσείς το ίδιο μιας και δεν είστε και πολύ μακριά!

    Καλωήρθες και εσύ και μιας και είσαι κοντά...θα τα λέμε!

    ReplyDelete
  5. Bρε τρελλόπαιδα που μού κάνετε χαρούλες και χιονανθρωπους...
    που ευτυχώς ήρθα Κυριακή και πρόλαβα να κατέβω Σαουθάμπτον, γιατί έτσι κι ερχόμουν την επομένη θα γινόμουν ο frozen blogger κάπου μεταξύ Γκάτγουικ και Κλάφαμ Τζάνκσιον...α πα πα δε το ξαναεπιχειρώ...καλύτερα να τα λέμε απο το skype..που έφυγα με τη ψυχή στο στόμα απο το Βig Freeze του Hampshire και έφτασα στο Big Fog του Μacedonia...μιλάμε ταξιδιωτικο οδηγο θα βγάλω

    ReplyDelete