Tuesday 17 February 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ "THE EMIRATES"

Μία μέρα μακριά από το γραφείο είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. Ειδικά όταν η άδεια δίνεται για συμμετοχή σε ένα conference και είναι ακόμα καλύτερα αν αυτό πραγματοποιείται σε ένα από τα γήπεδα στολίδια του κόσμου. Το μεγαλοπρεπές Emirates Stadium της μεγάλης Arsenal.





Για αρχή να πούμε δύο λόγια για το στάδιο.Η κατασκευή του κόστισε μόλις £430 εκατομμύρια και φυσικά ήταν έτοιμο στην ώρα του τον Ιούλιο του 2006. Η χωρητικότητα του είναι 60,355 και αποτελεί μόλις το πέμπτο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο γήπεδο αυτό είχα πάει και ακόμα δύο φορές για να παρακολουθήσω την Arsenal να αγωνίζεται για την Premier League. Η πρώτη φορά που πήγα ήταν και η πρώτη φορά που νίκησε η Arsenal μέσα στο καινούργιο της στάδιο. Ηταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 2006 απέναντι στην Sheffield United. Τότε όμως απλά περιπλανήθηκα στα πέριξ του γηπέδου, μπήκα μέσα για να παρακολυθήσω το ματς και έφυγα. Αντίθετα αυτή τη φορά είχα τη δυνατότητα να λάβω μέρος σε ένα tour του γηπέδου που περιελάμβανε επίσκεψη στυς VIP χώρους, στο directors box, στα αποδυστήρια, στο Members Club και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης φάγαμε σε ένα από τα πολυτελή εστιατόρια που λειτουργούν στο γήπεδο ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Οψεις του γηπέδου όπως φαίνεται μέσα από την σουίτα που είχε παραχωρηθεί στον NdN για να ετοιμαστεί για το session του.






Το γήπεδο από μία διαφορετική γωνία



Αυτά που φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία είναι ειδικές συσκευές με λάμπες που ουσιαστικά υποκαθιστούν το φως του ήλιου και βοηθάνε για να διατηρηθεί το χορτάρι σε καλή κατάσταση. Λετουργούν φυσικά 24 ώρες το 24ωρο καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα ενέργειας.






Το Members Club γνωστό και ως Diamond Club στο οποίο η είσοδς γίνεται μόνο με πρόσκληση και η συνδρομή του είναι £25,000 αφού φυσικά καταθέσει κάποιος για εγγραφη ακόμα £25,000. Σύνολο μόλις £50,000 υποτιμημένες λιρίτσες. Σε αυτή την τιμή περιλαμβάνεται η χρήση private lounge και του εστιατορίου, θέση parking και concierge service. Επίσης παρέχεται δυνατότητα να ταξιδέψει ο κάτοχος της θεσης με το αεροπλάνο της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κοινώς ότι απολαμβάνουμε και εμείς ως φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.



Κατόπιν επισκεφθήκαμε τα αποδυτήρια της ομάδας



Οι θέσεις των παιχτών



Ομολογώ ότι το jacuzzi το ζήλεψα



Κάποιες ακόμα φωτογραφίες από το γήπεδο





Στην παρακάτω φωτογραφία κούνησα με συγκατάβαση το κεφάλι, σκεπτόμενος ότι όπως είναι παγκοσμίως γνωστό τα θεμέλια της Τούμπας φτάνουν στο κέντρο της Γης.



Κατά την γνώμη μου η οποία στο συγκεκριμένο αντικείμενο μόνο ταπεινή δεν μπορεί να είναι, το The Emirates είναι το δεύτερο καλύτερο γήπεδο που έχω επισκεφθεί μετά τον Ναό της Τούμπας. Τρίτο θα έβαζα το Sao Paolo της Νάπολι. Το Wembley, το Old Trafford, το White Hart Lane, το Stamford Bridge, το Boleyn Ground, το Loftus Road, το The Hawthorns, το St Andrew's, το Villa Park, το Madejski, το The Valley, το Vicarage Road, το Olympico di Roma, το San Siro και φυσικά όλα τα ελληνικά γήπεδα εχούν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν.

Το ποστ έχει ανέβει και εδώ

No comments:

Post a Comment